Kinojuhlilla huikea kävijämäärä – viikonlopun tapahtumissa yli 4000 kävijää

Seuraavat Kinojuhlat järjestetään 7.–10.9.2023.
 
Kokkolan Kinojuhlat onnistuivat jälleen yli järjestäjien odotusten. Kinojuhlien viikonlopun tapahtumat vetivät yli 4 000 kävijää.  
 
Viikonlopun aikana useat näytökset olivat loppuunmyyty, muun muassa Beggars of Life -mykkäelokuva Ykspihlajan Kino-orkesterin säestyksellä, Kino-orkesterin keikka, Metsurin tarinan molemmat esitykset, The Miseducation of Cameron Post, Red Rocket, Synecdoche New York, First Cow sekä molemmat drive in -näytökset. Perjantain drive in -näytös Nuoresta kapinallisesta sai teemaan sopivan lähdön, kun Tapahtumapuistoon kokoontui ennen näytöstä suuri määrä paikallisia nuoria vauhdikkaaseen mopomiittiin.
 
Viikonlopun kohokohtia olivat lisäksi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin säestämä Chaplinin Poika -mykkäelokuva Kinojuhlien avajaispäivänä. Sen pääsi kokemaan myös yhteensä tuhat 8. luokkalaista Taidetestaajat-näytöksissä perjantaina. Lisäksi yleisöä kiinnostivat keskustelutilaisuudet Kahvila Sahassa Amerikan siirtolaisuudesta ja Työväentalolla Synecdoche New York -elokuvasta. 
 
Bio Rexissä nähtiin ohjelmantäyteinen Encanto-lastennäytös, jossa elokuvaelämystä täydensivät koristelut, kasvomaalaus, leikit ja disco. Lapset osallistuivat näytökseen elokuvan teemaan sopiviin asuihin pukeutuneina ja pehmolelut kainalossa.
 
Viikonlopun aikana välittyi riemu mahdollisuudesta nauttia elokuvista taas täysissä saleissa sekä mahdollisuudesta keskustella nähdystä elokuvantekijöiden kanssa. Kokkolaan saapui useita elokuvantekijöitä, kuten esimerkiksi Karaokeparatiisi-dokumentin ohjaaja Einari Paakkanen ja Metsurin tarinan ohjaaja-käsikirjoittaja Mikko Myllylahti, näyttelijät Jarkko Lahti ja Ulla Tapaninen sekä kuvaaja Arsen Sarkisiants.
 
Kinojuhlat kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja tukijoitaan tapahtuman mahdollistamisesta, sekä erityisesti kaikkia talkoolaisia ja kaupunkilaisia, jotka ovat lähteneet yhteistyöhön tänä vuonna. 
 
”Tapahtuma toteutetaan talkoovoimin eikä ilman hyväntahtoista ja ilomielistä yhteishenkeä siitä tulisi mitään”, toteaa toiminnanjohtaja Kaisa Kukkola.
 
Ensi vuonna Kinojuhlat järjestetään 7.–10.9.2023 ja festivaalin teemamaa on Japani. 
 
Kinojuhlien ystävyysfestivaali Kino Kukuron järjestetään 6.-9.10. Etelä-Ranskassa Cucuronissa. Kino Kukuronin teemamaa on Suomi ja festivaalilla nähdään suomalaisia elokuvia eri vuosikymmeniltä sekä suomalaista musiikkia. Elokuvien taiteellinen johtaja on ohjaaja Juho Kuosmanen. Festivaalilla nähtävien elokuvien joukossa ovat Juho Kuosmasen Hytti numero nro 6, Selma Vihusen Hölmö nuori sydän, Zaida Bergrothin Tove, Hamy Ramezanin Ensilumi ja Mikko Myllylahden Metsurin tarina.
 
Kuva: Oona, Anna ja Laura Airola Kino-orkesterin keikalla perjantai-iltana Työväentalolla. Kuvaaja: Tero Ahonen.