Avoin kirje päättäjille: Elinvoimaisen ja moniäänisen elokuvafestivaalikentän toiminta turvattava pitkäjänteisesti

Kuva: © Clas-Olav Slotte

Suomen elokuva- ja av-ala on tällä hetkellä vakavassa kriisissä. Nyt kaavaillut julkisen rahoituksen leikkaukset ovat toteutuessaan kohtalokkaita koko elokuvataiteen kentälle ja Suomen tulevaisuuden menestykselle. Ilman pitkäjänteistä ja vakaata perusrahoitusta ei alaa voida ylläpitää, kasvattaa ja kehittää täyteen potentiaaliinsa. Tällä hetkellä Suomessa on meneillään luova tuho, jota me allekirjoittaneet elokuvafestivaalitoimijat emme voi hyväksyä. Elokuvafestivaalit toivovatkin päättäjiltä taloudellisia toimenpiteitä sen osalta, miten valtion tuleva rahoitus vastaisi elokuvatapahtumien toiminnan laajuutta, laatua ja merkitystä niin koko Suomelle, sen eri kaupungeille ja kunnille, moninaisille yleisöille kuin koko suomalaiselle elokuva-alalle.

Tiistaina 9.4.2024 mm. eduskunnan sivistysvaliokunnalle lähetetyn julkilausuman voit lukea kokonaisuudessaan täältä. Kokkolan Kinojuhlat on yksi julkilausuman yli 20:sta allekirjoittajatahosta.