Kokkolan Kinojuhlien ohjelmisto julki: luvassa amerikkalaisia uutuuksia, klassikoita, drive-in-elokuvia ja kinokonsertteja

Viidettä kertaa järjestettävien Kinojuhlien Yhdysvallat-teemavuoden ohjelmistossa on muun muassa uutta amerikkalaista elokuvaa (Red Rocket, Minari, Queen & Slim, Leave No Trace) ja vanhoja klassikkoita (Casablanca, Killer of Sheep, Badlands, Salesman). Klassikkoelokuvia on luvassa myös Tapahtumapuistossa järjestettävissä drive-in-näytöksissä. Perjantaina esitetään Nuori kapinallinen (1955) ja lauantaina American Graffiti (Svengijengi ’62, 1973). 

Charlie Chaplin on esillä Kinojuhlilla kahdessa tapahtumassa. Säestetty Chaplinin poika -elokuvanäytös järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa. Orkesteria johtaa kapellimestari Kimmo Tullila. Yhteistyössä Kokkolan kaupunginteatterin kanssa esitetään Charlie Chaplinin Ritari Siniparta kaupunginteatterin päänäyttämöllä. Teatterinäyttämölle sovitettu Ritari Siniparta saa ensi-iltansa kaupunginteatterissa marraskuussa. 

Kinokonsertissa perjantaina Kino-orkesteri säestää Beggars of Life -elokuvan. Kinojuhlien vuoden 2022 teemat, Yhdysvallat ja kiertolaisuus, kiteytyvät tässä 1920-luvun lopun lamavuosien tunnelmia ennakoivassa mykkäkauden junaelokuvassa.

Cannesissa maailmanensi-iltansa toukokuussa saanut Metsurin tarina nähdään kotimaan ennakkonäytöksissä perjantaina ja lauantaina. Kinojuhlilla vierailevat ohjaaja-käsikirjoittaja Mikko Myllylahti sekä elokuvassa näyttelevät Jarkko Lahti ja Ulla Tapaninen.

Musiikkielämyksiä tarjoavat kinokonserttien lisäksi Ykspihlajan Kino-orkesteri Työväentalolla perjantaina ja Aija Puurtinen & Brooklynin satu -yhtye Seurahuoneella lauantaina. Kokoonpano vie kuulijan aikamatkalle amerikansuomalaiseen siirtolaisuuteen. Musiikin makuun päästään myös dokumenttien parissa. Kinojuhlilla esitetään Oscar-palkittu Summer of Soul ja kotimainen Karaokeparatiisi, jonka jälkeen on luvassa Miia Rekon emännöimät karaokejatkot Seurahuoneella.

Viidennet Kokkolan Kinojuhlat järjestetään 8.–11. syyskuuta. Tapahtuma valmistaudutaan tänä vuonna järjestämään ilman koronarajoituksia, mutta turvallisuudesta silti huolehtien.

Lisätietoja
Toiminnanjohtaja Kaisa Kukkola,
tai 0451594199

Kuva yllä: Leave No Trace