Drive-in-näytöksiä Kinojuhlilla – osallistu elokuvaäänestykseen

Ensimmäistä kertaa Kinojuhlilla: drive-in-näytökset! Tuomme Kokkolan tapahtumapuistoon amerikkalaista nostalgiaa Kinojuhlien perjantai- ja lauantai-iltana 9.–10.9.2022.
 
Yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa drive-in-ohjelmistoon. Perjantain elokuva valitaan äänestyksellä, joka on käynnissä sunnuntaihin 24.7. klo 12 saakka Kahvila Sahalla sekä Kinojuhlien Facebook– ja Instagram-sivuilla.
 
ÄÄNESTYSEHDOKKAAT:
 
A) Vanishing Point (Nasta laudassa)
Ohj. Richard C. Sarafian, 1971
Kulttisuosiossa olevassa toimintaelokuvassa ex-kyttä ja -rallikuski Kowalski hurjastelee Coloradosta kohti Kaliforniaa poliisit perässä. Elokuva on inspiroinut mm. Quentin Tarantinoa, Steven Spielbergiä ja Edgar Wrightia.
 
B) The Blues Brothers
Ohj. John Landis, 1980
John Belushin ja Dan Aykroydin tähdittämässä kestosuosikissa nähdään uskomaton kaarti mustan musiikin mestareita, mm. James Brown, Aretha Franklin, Ray Charles ja Chaka Khan.
 
C) Rebel Without a Cause (Nuori kapinallinen)
Ohj. Nicholas Ray, 1955
James Dean, Sal Mineo ja Natalie Wood loivat ikimuistoisen kuvan nuorison ahdingosta. Los Angelesiin sijoittuva draama on amerikkalaisen elokuvan suuri klassikko.
 
Osallistujien kesken arvotaan Kinojuhlien t-paita – Sahalla on lisäksi luvassa erikoispalkinto. Äänestys päättyy sunnuntaina klo 12, minkä jälkeen drive-in-elokuvat julkistetaan. Kinojuhlien liput tulevat myyntiin elokuussa.