Kokkolan Kinojuhlien ensimmäiset ohjelmistopaljastukset: Metsurin tarina ennakkonäytöksessä, Kamariorkesterin kinokonsertissa Chaplinia

Mikko Myllylahden ohjaama ja käsikirjoittama Metsurin tarina esitetään 8.–11. syyskuuta järjestettävillä Kokkolan Kinojuhlilla. Elokuvan pääroolissa nähdään Jarkko Lahti.

Metsurin tarina sai maailmanensi-iltansa toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla. Hyväntahtoisesta, mutta epäonnisesta Pepestä kertova elokuva oli mukana Kriitikoiden viikolla. Elokuva sai upeat arviot kansainväliseltä lehdistöltä ja voitti Kriitikoiden viikon palkintogaalassa Ranskan levityspalkinnon.

Kinojuhlat esittää elokuvan ilolla, sillä tekijäryhmässä on mukana kokkolalaislähtöistä lahjakkuutta, mm. pääosassa Pepenä nähtävä Jarkko Lahti sekä elokuvan toinen tuottaja Jussi Rantamäki. Metsurin tarinan kotimaan ensi-ilta on lokakuussa eli Kinojuhlien yleisö pääsee näkemään elokuvan ensimmäisten joukossa. Elokuva on valittu myös Helsingin Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin paraatipaikalle kotimaisen gaalan elokuvaksi.

Elokuvan mukana Kokkolaan saapuvat vieraiksi käsikirjoittaja, ohjaaja Mikko Myllylahti sekä näyttelijä Jarkko Lahti.

“Olen jo Kinojuhlien konkari ja päässyt nauttimaan festivaalin poikkeuksellisen lämpimästä tunnelmasta useana vuonna. Siksi on upeaa päästä esittämään oma esikoiselokuvani ensimmäistä kertaa Suomessa Kokkolaan, Jarkko Lahden kotiyleisön eteen”, Myllylahti kommentoi.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kinokonsertissa Chaplinin poika

Kinojuhlien yhteistyö Kamariorkesterin kanssa jatkuu. Torstaina 8. syyskuuta Snellman-salissa nähdään Charles Chaplinin ohjaama mykkäelokuva Chaplinin poika (The Kid, 1921) Kamariorkesterin säestämänä. Näytös kietoutuu myös Kinojuhlien tämän vuoden teemoihin, jotka ovat kiertolaisuus ja Yhdysvallat.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa odotetaan jo kovasti syksyllä koittavaa yhteistyötä. Kamariorkesteri tuottaa festivaalin avajaispäivään Chaplinin poika -mykkäelokuvaklassikon, joka koetaan Snellman -salissa orkesterin säestämänä to 8.9.

Kamariorkesterilla on ilo olla yksi kulttuurikasvatusohjelma Taidetestaajien vierailukohteista: perjantaina 9.9. kinokonsertista on luvassa kaksi koululaisnäytöstä. Valtakunnallinen Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin.

Kinokonsertit johtaa Kimmo Tullila, joka on ehtinyt johtaa jo useita Chaplinin elokuviin toteutettuja konsertti-iltoja. Musiikki on Chaplinin sävellys vuodelta 1971 ja sen on uudelleensovittanut Timothy Brock vuonna 2016.

Yhteistyötä tehdään myös Kokkolan teatterin kanssa Chaplinin tiimoilta, sillä heillä on tulossa ensi-iltaan teatterinäyttämölle sovitettu Ritari Siniparta.

Uusi juliste, uusi toiminnanjohtaja

Kinojuhlien taiteilija Elina Warsta on jälleen löytänyt inspiraatiota festivaalin teemamaasta leikkisään vuosikertajulisteeseen. Ikoniseen Grand Canyoniin sijoittuvassa kuvassa siteerataan vähintään yhtä ikonista Marilyn Monroeta: “It’s all make believe – isn’t it?”

Kinojuhlien uutena toiminnanjohtajana viime talvena on aloittanut Kaisa Kukkola. Kokenut festivaalituottaja Kukkola vastaa Kinojuhlien toteutuksesta yhdessä Kokkolan Kinoyhdistyksen ja muun työryhmän kanssa. Häneen saa yhteyden sähköpostitse osoitteessa .

Viidennet Kokkolan Kinojuhlat järjestetään 8.–11.9.2022. Päätapahtumapaikkoja ovat Kokkolan työväentalo ja Bio Rex. Kesän aikana on tiedossa ohjelmistopaljastuksia Kinojuhlien somekanavilla, ja ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan elokuussa.

Lisätietoa:
Kaisa Kukkola

kinojuhlat.fi
instagram.com/kinojuhlat
fb.com/kokkolankinojuhlat