Metsurin tarina ennakkonäytöksessä Kinojuhlilla!

Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikolla maailmanensi-iltansa saanut ja siellä palkittu Metsurin tarina on mukana Kokkolan kinojuhlien ohjelmistossa ennen valtakunnallista teatteriensi-iltaansa.

Mikko Myllylahden ohjaama ja käsikirjoittama absurdi pohjoinen tarina nähdään itseoikeutetusti valtakunnan kärkifestivaalien paraatipaikoilla syyskuussa: Kinojuhlien lisäksi Helsingin Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. Metsurin tarinan päätähti, Kokkolan oma kasvatti Jarkko Lahti saapuu esittelemään elokuvan Kinojuhlien ennakkonäytöksessä yhdessä ohjaaja-käsikirjoittaja Mikko Myllylahden kanssa.

Metsurin tarina sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikon ohjelmistossa. Elokuvan vastaanotto festivaalilla oli haltioitunut ja kansainväliset kriitikot ylistivät sitä kilvan. Positiivisten kritiikkien lisäksi se voitti Kriitikoiden viikon palkintogaalassa Gan Foundation -levityspalkinnon.

Jarkko Lahden rinnalla elokuvassa nähdään joukko Suomen rakastetuimpia näyttelijöitä: Katja Küttner, Hannu-Pekka Björkman, Ulla Tapaninen, Armi Toivanen ja Iivo Tuuri. Elokuvan ovat tuottaneet Emilia Haukka ja Jussi Rantamäki Elokuvayhtiö Aamusta (Hymyilevä mies, Hytti nro 6).

Metsurin tarina saa kotimaisen ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin Kotimaisen gaalan näytöksessä Helsingissä syyskuun lopulla ja B-Plan Distribution tuo elokuvan valtakunnalliseen elokuvateatterilevitykseen 7.10.2022.

Metsurin tarina -elokuvan traileri