Kokkolan Kinojuhlat, Kokkolan Cinema ja Bio Rex järjestävät tukinäytöksen Ukrainan hyväksi lauantaina 2.4.2022

Tapahtumassa esitetään tuore ukrainalaisdraama Klondike (2022). 

Olemme seuranneet syvällä järkytyksellä Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa. Haluamme osallistua ukrainalaisten tukemiseen, ja siksi vastasimme Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry:n kutsuun järjestää tukinäytös.

Tilaisuuden kaikki lipputulot lahjoitetaan lyhentämättömänä Unicefille ja Suomen Punaiselle ristille Ukrainan auttamiseksi. Lisäksi elokuvan esityksestä maksetaan esityskorvaus ukrainalaisille elokuvantekijöille.

Klondike on ukrainalaisen Maryna Er Gorbachin ohjaama sodanvastainen draama, joka sai ensi-iltansa helmikuussa Berlinalen elokuvajuhlilla. Donetskiin sijoittuvassa kertomuksessa seurataan raskaana olevan Irkan ja hänen miehensä Tolikin elämää kesällä 2014, kun taisteluja käydään läheisellä Venäjän-rajalla. Elokuva tutkii poliittista tilannetta hienovaraisesti henkilökohtaisen tarinan kautta.

Näytös järjestetään Kokkolan Kinojuhlien, elokuvakerho Kokkolan Cineman ja Bio Rexin yhteistyönä. 

Lauantaina 2.4.2022
Klo 17 Klondike
Ikäraja 16, kesto 100 min, tekstitys englanniksi
Liput 10 euroa

Lipunmyynti alkaa perjantaina 18.3.2022 Bio Rexin verkkosivuilla (https://biorex.org/) ja kassalla. 

Bio Rex, Pitkänsillankatu 33, 67100 Kokkola
https://biorex.org/ 

Lisätiedot:
Laura Airola, puh. 040 737 0722, laura@kinojuhlat.fi

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin koordinoimia näytöksiä on lauantaina 2.4. myös muilla paikkakunnilla.