LA 9.9. KLO 19.15 BIO REX 2

NINJABABY

Rakelin tissit ovat kasvaneet. Voisiko olla, että tämä suotuisa kehitys johtuisi raskaudesta? Ei kai sentään?

Selviää, että Rakelin (Kristine Kujath Thorp) vatsassa on kuin onkin ovela ninjabeibi, joka on salaa kasvanut jo kuuden kuukauden ajan. Kun raskaudenkeskeytys ei ole vaihtoehto, jää Rakelille pohdittavaksi joko äitiys tai adoptio. Kuviota monimutkaistaa kaksi isäehdokasta: ihanalta tuoksuva aikido-opettaja Mos (Nader Khademi) ja lapsen biologinen isä, hieman törppö ex-heila (Arthur Berning) lempinimeltään Pikkjesus, “kikkelijeesus”.

Onneksi ninjababy itse on mukana auttamassa pohdinnoissa. Graafisena suunnittelijana työskentelevän Rakelin sikiö herää elokuvassa eloon vinhoissa animaatioissa, ja hänellä on sanansa sanottavana Rakelin elämän valinnoista.

Inga Sætren sarjakuvaan perustuva elokuva tuo ilahduttavalla tavalla mieleen viime vuosien nokkelat nuorten aikuisten komediat kuten Broad City ja Aikuiset. Pohjoismaiseen tapaan oletuksia ihmissuhteista ja äitiydestä ravistellaan ja pirskahtelevan huumorin lomassa käydään myös elämää järisyttävien kysymysten äärellä.

Yngvild Sve Flikken ohjaama Ninjababy voitti neljä Norjan jussia eli Amanda-palkintoa, mm. parhaasta pääosasta ja käsikirjoituksesta. Se sai myös SXSW-festivaalin yleisöpalkinnon, Berlinalen elokuvajuhlien Generation-sarjan kunniamaininnan ja Euroopan elokuva-akatemian parhaan komedian palkinnon.

Teksti: Marjo Pipinen

Näytös järjestetään yhteistyössä Walhalla ry:n kanssa

Katso traileri

osta liput

Draama, komedia / 103 min / Norja, 2021
Sallittu kaiken ikäisille
Kieli: norja

Ohjaus: Yngvild Sve Flikke
Käsikirjoitus: Johan Fasting, Yngvild Sve Flikke, Inga Sætre
Pääosissa
: Kristine Thorp, Arthur Berning, Nader Khademi
Tuotanto: Yngve Sæther / Motlys