PE 9.9. KLO 23 TYÖVÄENTALO

Ykspihlajan Kino-orkesteri

Kino-orkesteri on alunperin Ykspihlajassa perustettu yhtye, jonka ensimmäinen tehtävä oli säveltää ja säestää musiikkia Juho Kuosmasen mykkäelokuvaan Romu-Mattila ja kaunis nainen vuonna 2012. Kino-orkesteri on sittemmin säveltänyt ja esittänyt musiikkia myös Kuosmasen elokuviin Hymyilevä mies (2016) ja Salaviinanpolttajat (2017). Orkesteri keikkailee nykyään harvakseltaan silloin, kun saavat menevät jäsenensä samaan paikkaan. Kino-orkesterin musiikki ja estetiikka ammentaa 1960-luvun italo-musiikista, italialaisesta elokuvamusiikin perinteestä ja 1950–60-lukujen suomi-iskelmästä.

Kino-orkesteri on esiintynyt elokuvien matkassa muun muassa Ranskassa Cannesin elokuvajuhlilla ja Pariisin elokuva-arkisto Cinematequéssa, Tanskassa Copenhagen PIX-festivaalilla, Kaliforniassa Palm Springsin elokuvajuhlilla ja Venäjällä Pietarin suomalaisen elokuvan festivaaleilla. Kotimaassa Kino-orkesteri on esiintynyt muun muassa Kajaanin runoviikolla, Ahvenanmaan kamarimusiikkifestivaaleilla, Hakaniemen siltojen alla, elokuvateatteri Orionin montussa ja karkkilalaisissa häissä. Hautajaiskeikalle he odottavat edelleen kutsua.

osta liput

Kitaristit Miika Snåre ja Tuomas Asanti
Trumpetisti Miia Reko
Basisti Reetta Kuisma
Rumpali Ilkka Tolonen
Laulusolistit Anna, Oona ja Laura Airola

Kinojuhlilla Kino-orkesteri säestää myös vuoden 1928 mykkäelokuvaklassikon Beggars of Life. Liput kinokonserttiin ja keikalle myydään erikseen.