LA 9.9. KLO 17:15 BIO REX 2

All of Our Heatrtbeats are Connected through Exploding Stars

Japanilainen mies sukeltaa mereen etsimään vuoden 2011 tsunamin yhteydessä veteen huuhtoutunutta vaimoaan. Hän tekee sen joka päivä. Ehkä vaimosta voisi löytyä joku merkki? Samalla äänet vaimenevat ja meri ympäröi miehen. Silloin surua on helpompi kestää.

Tämä upea ja pitkäniminen elokuva sijoittuu meren rannoille, Japaniin ja Havaijille. Se kertoo ihmisistä, jotka ovat menettäneet jonkun meren syvyyksiin. Ja kuitenkin, siinä maailmankaikkeuden mittakaavassa, jonka elokuva tarjoaa, koko ihmislaji, yhdestä kadonneesta ihmisestä puhumattakaan, on vain pienen pieni hippunen koko merenalaisen maailman ihmeellisessä monimuotoisuudessa ja historiassa. Kamera sukeltaa syvälle mereen mitä kummallisimpien eliöiden pariin. Sekä ihmiset että meret pystyvät jatkamaan elämää ja luomaan uutta traumaattisten tapahtumienkin jälkeen.

Suuresta mittakaavastaan huolimatta elokuva onnistuu olemaan lähellä päähenkilöidensä tunteita ja ihmisten kokoisia merkityksiä. Se piirtää kuvaa myös tuhoista, joita ihminen merille aiheuttaa, mutta ei aseta merta ja ihmisiä vastakkain. Ne ovat syvästi yhteydessä toisiinsa, niin kuin myös me kaikki ihmiset – meissä kaikissa on hieman kuolevien tähtien räjähtäessä syntyneitä hiukkasia.

Teksti: Elina Talvensaari

Katso traileri

osta liput

Dokumenttielokuva / 77 min / Ruotsi, 2022
Kieli:
englanti, japani
Tekstitys: englanti

Ohjaus: Jennifer Rainsford
Käsikirjoitus: Jennifer Rainsford
KuvausKarolina Pajak, Iga Mikler, Wojtek Sulezycki
Leikkaus: Camille Cotte, Amalie Westerlin Tjellesen
Musiikki: Teho Teardo
Tuotanto: Michael Krotkiewski, Mirjam Gelhorn, David Herdies