PE 8.9. KLO 21:00 TYÖVÄENTALO

After life

Jos sinun pitäisi kuoleman hetkellä valita elämästä mukaan yksi muisto, mikä se olisi? Hirokazu Kore-edan surumielinen ja hellä elokuva kertoo laitoksesta, jonne ihmiset päätyvät kuolemansa jälkeen. Heitä odottaa vaikea tehtävä: on valittava elämästä yksi hetki, josta sitten yhdessä tehdään pieni elokuva. Kun kaikkien kohtaukset on näytetty, kuolleet katoavat tuonpuoleiseen vain yksi kohtaus mukanaan.

Elokuvan premissi on fantasiaa, mutta sitä kantaa vahva, koskettava todentuntu. Kolean vanhan hallintorakennuksen syksyiset käytävät voi melkein haistaa. Realistisuutta korostaa tyylilajien sekoittuminen; Kore-eda on haastatteli elokuvaansa varten satoja ihmisiä ja osa näistä dokumentaarisista otoksista on mukana elokuvassa.

Kore-eda on Japanin nykyelokuvan kirkkaimpia tähtiä, ja tämä elokuva elämästä, kuolemasta, ihmisyydestä ja elokuvasta on hänen kauniista teoksistaan ehkä kaunein. After Life on ainutlaatuinen elokuva: se on hyvin haikea, mutta samalla lohdullinen. Elämä on yllättävän nopeasti ohi, mutta vielä hetken aikaa puuhastellaan yhdessä ja yritetään tehdä jokaisen muistolle kunniaa.
Haluatko lukea lisää? Ylen sivuilta löytyy pidempi essee elokuvasta!
https://yle.fi/aihe/a/20-10003702

Teksti: Anu Silfverberg

Katso traileri

Osta liput

Draama, fantasia / 118 min / Japani, 1998

K7
Kieli:
japani
Tekstitys:
englanti

Ohjaus: Hirokazu Kore-Eda
Käsikirjoitus
: Hirokazu Kore-eda
Pääosissa: Arata Iura, Erika Oda, Susumu Terajima
Kuvaus: Masayoshi Sukita, Yutaka Yamazaki
Leikkaus: Hirokazu Kore-Eda
Musiikki: Yasuhiro Kasamatsu