Aki Kaurismäen Cannesissa palkittu uutuuselokuva nähdään Kinojuhlilla ennakkonäytöksenä

Aki Kaurismäen Cannesissa palkittu uutuuselokuva Kuolleet Lehdet nähdään ennakkonäytöksenä Kokkolan Kinojuhlilla ennen virallista elokuvateatterilevitystä. Elokuvan päätähdet Alma Pöysti ja Jussi Vatanen tulevat kutsuvieraiksi Kokkolaan. Näytöksen yhteydessä on mahdollisuus esittää näyttelijöille kysymyksiä.

Kuolleet lehdet hurmasi yleisön Cannesin elokuvajuhlilla ja nousi kriitikoiden suosikiksi. ”Festivaalin helmeksi” luonnehdittu elokuva nappasi Cannesista myös arvostetun tuomaristopalkinnon eli Prix du Juryn. Vastaanotto kesäkuisessa Sodankylässä oli vähintään yhtä lämmin.

Elokuva on Kaurismäelle tyypillinen romanttinen draama kahdesta yksinäisestä ihmisestä, joiden elämä ei ole ruusuilla tanssimista. Tarina kerrotaan Kaurismäelle ominaiseen tapaan eli vähäeleisen tyylitellysti ja tragikoomisella huumorilla höystettynä. Rakkaustarinan lisäksi elokuvassa on yhteiskunnallinen ulottuvuus – taustalla radiosta kuuluvat uutiset ankkuroivat elokuvan 2020-luvulle ja ottavat kantaa ympäröivän maailman kauheuksiin.

Tervetuloa syyskuussa tunnelmalliseen Kokkolaan katsomaan vuoden puhutuin kotimainen elokuva sekä monta muuta upeaa leffaa – tietysti hyvässä seurassa. Vuoden 2023 teemamaa on Japani ja esityspaikkoina toimivat mm. Kokkolan työväentalo ja Bio Rex. Elokuvien lisäksi luvassa on keikkoja, keskusteluja ja muuta erikoisohjelmistoa!

Julkistamme ohjelmiston ja avaamme lipunmyynnin elokuussa 2023.

Kuva: Malla Hukkanen / Sputnik

Vastaa